Monthly Archives: május 2003

A gazdasági kreativitás és innováció

A Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (MKME) a kockázati és magántőke minden jelentős magyarországi bázisának, azaz anyagi és szellemi forrásának képviselője. Célja az iparág fejlődésének az előmozdítása, a szakmai irányelvek kialakítása és betartatása, a szakmai színvonal biztosítása és folyamatos fejlesztése. Az Egyesület tagjai között megtalálható minden jelentős magyar vagy Magyarországon is aktív kockázati tőke befektető illetve más – nem-tőzsdén jegyzett cégekbe befektető – pénzintézet vagy befektetési vállalat.
Az MKME 1991-ben alakult. Az elmúlt több mint 16 évben az Egyesület jelentős fejlődésen ment keresztül, hiszen az öt taggal alakult szervezet mára már több, mint 75 tagot tömörít. Az MKME tagok közül kb. 30 teljes jogú tag (ezek jellemzően a befektetési alapok illetve ezek kezelői), 32 társult tag (ezek tipikusan az alapoknak professzionális szolgáltatásokat nyújtó cégek) és 13 egyéni tag van (ezek olyan magán személyek, amelyek valamilyen oknál fogva szorosan kötődnek a kockázati tőke szakmához). A teljes jogú tagok fő tevékenységként, de legalább is jelentős mértékben foglalkoznak tőzsdén nem jegyzett társaságokba való befektetések megvalósításával. A társult tagok között olyan cégeket találunk, amelyek elsősorban nem kockázati tőkebefektetésekkel foglalkoznak, viszont számos, a kockázati tőkések számára nélkülözhetetlen szolgáltatást nyújtanak (pl. ügyvédek, könyvelők, üzleti tanácsadók).
Az Egyesület rendszeres szakmai rendezvényein teret biztosít a tagok közötti közvetlen eszmecserére, a szakma aktualitásainak és jövőjének megbeszélésére, illetve a magas szakmai és etikai értékrend kialakítására. Az Egyesület a szakma legfontosabb érdekképviseleti szerveként folyamatos egyeztető tárgyalásokat folytat a mindenkori kormánnyal, a pénzügyi és jogalkotó szervekkel és más szakmai szervezetekkel. Az MKME segíti a kockázati- és magántőke koncepciójának hazai megismertetését és elterjesztését, ugyanakkor kapcsolódási pontot teremt a kockázati-tőke iparág nemzetközi szervezeteivel, ezzel biztosítva a nagyobb tapasztalattal rendelkező országokkal való információcserét.
Az MKME tagja az European Private Equity & Venture Capital Association-nak (EVCA), ahol a többi nemzeti egyesület mellett képviseli tagjait minden fontos nemzetközi szakmai ügyben is. Az MKME nemzetközi téren kivívta az elismerését azzal, hogy az egyik legdinamikusabb és legaktívabb szakmai szervezet a közép-kelet európai régióból. Az Egyesület jövőbeli céljai közé tartozik, a korábban megfogalmazott feladatok hatékony elvégzése mellett, hogy a tagok és a gazdaság egyéb szereplői között tovább fejlessze a kommunikációt, és ezen kívül különböző csatornákon keresztül tájékoztassa a kis- és közép vállalatokat a kockázati- és magántőke-finanszírozás előnyeiről, elérhetőségéről, alapvető követelményeiről.
A Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület a legnagyobb szakmai szervezetek egyike, tagjainak szolgáltatások széles spektrumát nyújtja, köztük a rendszeres kiadványok (pl. Hírlevél, Évkönyv), a tagok számára havi rendszerességgel szervezett szakmai és egyben networking rendezvények, az évente megrendezésre kerülő Konferencia, illetve a nemrég megújult honlap, mely igyekszik naprakész információkat és a szakmai híreit közzétenni. Tagjai és a gazdaság más szereplői számára az Egyesület a Pricewaterhouse Coopers-szel együttmûködve iparági felméréseket készít Magyarországon.
Az Egyesület bízik abban, hogy a kockázati tőke piac a régióban és Magyarországon fenntartja az eddigi növekedési ütemét, sőt reményeik szerint a jövőben még több vállalat lesz képes profitálni az effajta finanszírozás által nyújtott előnyökből.

Tzvetkov Julián
elnök

 

 

Érdekel?

VÁLTOZÓ VILÁG 1995 óta

Könyv- és magazinsorozat

Tudod?

ÚTMUTATÓ 1991 óta

Tudnivalók, tanácsok, ajánlások

Érted?

TREND-VÁLTÓ 1992 óta

Tényfeltárás, elemzés, kritika, megoldások

Helyesled?

ÉRTÉK-REND 1988 óta

Kompetencia, kreativitás, felelősség

Támogatod?

KÖZÖSSÉG 1996 óta

Tudás, közösség, öröm

 

1949

Megfogantam, tehát vagyok...

Az elme öregedése

Az otthoni betegápolás

Amerikai politika...

Hollandia

Dánia

Életrajzok

A táplálkozás

A madarak

Budapest története...

A magyarországi szlovákok

I. Habsburg Ferdinánd

Buddhizmus, misztika, Tibet

További témák 

Könyvrendelés

Legyél szerzőnk!

 

Nemzeti Útmutató

Megyei Útmutató...

Használati Útmutató...

Keresési Útmutató...

Innovációs Útmutató...

Világ Útmutató...

Európai Uniós Útmutató...

Bécs

Családfelállítás

Kisebbségi Útmutató...

Betegápolási Útmutató...

Cégmutató

Édes Útmutató...

Termékoldalak

Tájékozódási Útmutató...

Vallási Útmutató...

Szabadidő Útmutató...

Utazási Útmutató...

További témák  

 

A kompetencia

A tudás 365+1 napja

Interjú-válogatás

Adjál nekünk interjút!

Nagy Hermész Enciklopédia

Összeesküvés-elméletek

A szélenergia

Euroutazások

Facebook Enciklopédia

Bécs

A magánkönyvtár

Számítógépes modellek

Gasztronómiai Enciklopédia

A számok világa

Budapest utcái

Ludens

Szex

További témák  

 

Változó Világ Klub

Etika

Veszélyek

Legendák

Alapítványok

Népek bölcsességei

A könyvek világa

Az én helyem...

Pályázataink

Hasznos tudnivalók A-tól Z-ig

A települések túléléséért

Az olvasás

A kompetencia

Tanítások és technikák

Magyar iskolák a világon

Éttermek

Budapest újdonságai

Szimeonov Todor haikui

További témák  

 

Változó Világ Mozgalom

Változó Világ Mozgalomért

Közhasznú Alapítvány

1% – Rendelkezhetsz!

Emberhit

Az Élet Útmutatója

Innovációs Tér

Fogyasztói Tér

Európai Tér

Kisebbségi Tér

Idős Tér

Gasztronómiai Tér

Budapesti Tér

Közösségi Tér

 

A Változó Világ barátai

Beszélgessünk!

A Mester beszélgetései

Nyitott ajtók

Csetlő-napló

  

g TÖRTÉNELEM

g JOG

g ÉLETMÓD

g FÖLDRAJZ

g KULTÚRA

g EGÉSZSÉG

g GAZDASÁG

g POLITIKA

g MESTERSÉGEK

g TUDOMÁNYOK

 

 

X

X

Hirdessen 4625 magyar oldalon fix kattintási díjon!

Csak az eredményekért fizet!

Hirdetés X

 

 

Nyitó oldal v Olvasószolgálat v Például teszteld internetkapcsolatod sebességét! v Médiaajánlat v Impresszum

Az oldal tartalma a Változó Világ Internetportál Tartalomkezelési szabályzatának felel meg, és eszerint használható fel (GFDL-közeli feltételek). 1988-2013

 

Site Meter
free counters