VÁLTOZÓ VILÁG

VV EXTRA

MÉG TUDÁS

EMBER

KÖZÖSSÉG

VVM

 

A mai nap, részletesen  

Támogatásod?

Számít!

 

Tanítások és technikák

Neurálterápia

Test | Lélek | Szellem | Egészség | Erő | Bátorság | Tudás | Kompetencia | Öröm | Boldogság

 

Egyéni keresés

 

 

Ez, és az összes többi útmutató, címtár, lexikon

igényelhető

elektronikus formában vagy nyomtatásban, tetszőleges formátumban és példányszámban, igény szerint szerkesztett, bővített tartalommal, kereskedelmi, belső (magán) használatra vagy reprezentációs célra.

 

Bölcs ember számára minden föld lakható: mert nemes léleknek hazája az egész világ.

Démokritosz görög filozófus (i. e. 460 kör.–370)

A világ bölcsessége :: A népek bölcsessége :: A világ bölcselői

ÉLETÚTMUTATÓ

Tanítások és technikák

Neurálterápia

Ismertető | Mire jó? | Jelenlét Magyarországon | Pro | Kontra | Beszélgetés az Új Kertben | A Változó Világ bölcsességei | Ajánlott irodalom | Véleményed fontos!

 

   

Ismertető

   

 

 

 

 

 

 

A neurálterápia története 1925-ben kezdődött, amikor Dr. Ferdinand Huneke egy véletlennek köszönhetően rájött a procain nevű érzéstelenítő meglepő gyógyító hatására. Ez a véletlen felfedezés megváltoztatta az életét. A történet szerint Dr. Huneke nővére hosszantartó, krónikus migréntől szenvedett, ami ellenállt mindenfajta orvosi kezelésnek.

Egy különösen súlyos rohamnál Dr. Hunekének eszébe jutott kollégája tanácsa, hogy próbálja ki az atophanyl nevű reumaellenes szert. Az orvos nem nézte meg a használati utasítást és egyenesen a nővére vénájába injekciózta a gyógyszert. Abban a pillanatban a roham azonnal megszűnt, a kísérő tünetekkel együtt. Amikor ezek után elolvasta a készítmény használati utasítását, akkor látta, hogy a szert nem szabad közvetlenül a vénába fecskendezni, hanem csak izomba. Általánosan elterjedt volt a hiedelem, hogy a procain véráramba jutva azonnali légzésbénulást válthat ki.

Dr. Huneke rájött, hogy a procain nem csak helyi érzéstelenítőként, hanem gyógyszerként is bevált. Az orvos felfedezését követően évekig tartó kutatómunkába fogott a testvérével Walterral. Azt, hogy a szer ártalmas-e, azt saját magukon tesztelték. Folyamatos kísérletekkel kifejlesztették a szer legoptimálisabb változatát, melynek neve impletol. Bebizonyították, hogy a tünetek függvényében gyakorlatilag bárhová be lehet injekciózni: izomba, inakba, szalagokba, mélyebben fekvő szöveti részekbe, vénába, mirigyekbe, artériákba, sőt az idegkötegekbe is. A procaint kis dózisban gyakran elegendő egyetlen alkalommal beinjekciózni ahhoz, hogy a fájdalmas tünetek eltűnjenek. Később, 1940-ben egy újabb véletlen segítette hozzá a másodlagos jelenség felfedezéséhez, amivel végleg beírta a nevét az orvostudomány történetébe. A neurálterápia megalapozójaként még Nobel-díjra is jelölték.

  

 

VÁLTOZÓ VILÁG 8.

Mozgás és egészség

 K     R     M 

 

 

 

X

Hirdetés X

 

 

 
   

Mire jó?

   
   

 

A vizsgálatok során megmutatkozott, hogy a procain katalizátorként hat, képes arra, hogy serkentse a sejtgyógyulási folyamatokat, miközben újra feltölti a sejtfeszültséget. Az injekció hatásának idejére a sejtek túltöltődnek, ezért a legyengült sejtek újra elegendő energiához jutnak, és beindulnak öngyógyító folyamataik. Hogy a gyógyító információ az egész testbe eljut, azt a Huneke-fivérek a vegetatív idegrendszerrel magyarázzák, amelynek villámgyors elektromos folyamatai megnyitják az utat a betegség és a gyógyulás felé egyaránt.

Eleinte csak ott alkalmazták a gyógyító injekciót, ahol a megbetegedés jelentkezett. Számos olyan betegséget tudtak sikeresen kezelni, mint a fejfájás, reuma, neuralgia, isiász, ízületi gyulladás, alhasi panaszok, fül- és szembetegségek, bőrkiütés és álmatlanság. 1940-ben Ferdinand Huneke újabb nagyjelentőségű felfedezést tett. Egy asszony fájdalmas, vállízületi gyulladással fordult hozzá. Gennyes gócot feltételeztek kiváltó okként, ezért az asszonynak eltávolították a gyanús fogait és a manduláját. A betegsége mégsem gyógyult meg. Ennek ellenére kis idő múlva újra felkereste az orvost, ezúttal azért, mert az alsó combján begyulladt egy régi heg. Amikor az orvos beinjekciózta a régi heget, jelentkezett egy olyan másodlagos jelenség, amelyet azóta Huneke-jelenségnek hívnak: hirtelen megszűnt a vállízület fájdalma, illetve minden korábbi panasz, és az asszony újra akadálytalanul tudta mozgatni a karját. A heg volt tehát az a zavaró mező, amely egy távolabbi testrészen, a karon kiváltotta a panaszt. Alapvetően valamennyi krónikus betegség mögött zavaró mező rejtőzik.

A neurálterápia az akupunktúrához hasonló, de saját pontrendszerrel dolgozva, az adott szervekhez tartozó reflexzónákon, meridiánokon és idegpályákon keresztül szabályozza az egyes szervek működését. A perifériás idegek segítségével jut el a mélyebb gyógyítandó területekhez a hatása. A kezelések mindig steril körülmények között injekciós tűvel történnek. Nagy előnye, hogy képes hatástalanítani a szervezet távoli pontjainak működését befolyásoló zavaró mezőket, gócpontokat. A kezelések során az orvos 0,5-1 %-os Procaint vagy Lidocaint alkalmaz speciális technikával. Ezt a módszert az érzéstelenítő rövid hatóideje és csekély mellékhatásai miatt is előnyben részesítik. Sokszor egy-két kezelés is alkalmas a panaszok megszüntetésére. A neurálterápia alkalmazható önálló és kiegészítő kezelésképpen is.

 

   
   

Jelenlét Magyarországon

   
   

 

Magyarországon a Magyar Tudományos Akadémia által elfogadott, tényeken alapuló orvosi beavatkozásnak minősül a neurálterápia. Egyetemi orvos képző tanfolyamokon lehet elsajátítani ismeretét.

 

   
   

Pro

   
   

 

 

 

   
   

Kontra

   
   

 

A kritikusok a neurálterapeuták szemére vetik, hogy hogyan lehetséges egyetlen gyógyszerrel a legkülönbözőbb betegségek gyógyítása?! A valóságban azonban nem a gyógyszer, hanem a megfelelő helyre juttatott gyógyító impulzus az, amely a szervezetet saját gyógyító erejének aktiválására ösztönzi.

 

   
   

Beszélgetés az Új Kertben

   

 

Beszélgetések az Új Kertben

Kompetencia

Kreativitás

Tehetség

Boldogság

 

 

 

Kapitány – A fájdalomkezelésben bámulatos eredményeket értünk el. Csak az a kérdés, milyen csapdákat tartogat a fájdalom elűzése az életünkből?

Professzor – A cél nem az, hogy elűzzük a fájdalmat az életünkből, hanem gyógyítsuk meg azt a kórt, amelyet a fájdalom jelez.

Doktor – Én jó néven venném, ha ezt a csodaszert prevenciós célra is lehetne alkalmazni. A fájdalom legyőzésénél már csak a fájdalom megelőzése lehet jobb.

Mester – Én bízom, hogy ez a technika nagy lépés a test öngyógyító erejének megismerésében és megsegítésében. Mert igazi csodákra ez az öngyógyító erő képes.

 

   

 

 

A Változó Világ bölcsességei

 

   

 

Minden fájdalom rossz ugyan, mégsem természetes, hogy minden fájdalmat mindig kerüljünk. (Epikurosz)

Az igazi fájdalmat is enyhíti az idő.  (Quintlianus)

Mindenki bírja a fájdalmat, kivéve azt, aki érzi. (Shakespeare)

 

   

25 év!

A legszebb

A legédesebb

A legizgalmasabb

A Nagy Év könyve

Segíthetünk?

Falum követe

 

   

Ajánlott irodalom

 

 

A  VÁLTOZÓ VILÁG

köteteinek nagy része megvásárolható az ország két legnagyobb könyvkereskedőjénél online, ingyenes átvétellel az általad kiválasztott könyvesboltban vagy házhozszállítással.

Libri

 

Líra

A kiadónál az összes cím is megrendelhető, akár személyre szabott változatban. Hála a digitális nyomtatásnak, az éppen elfogyott címek is kaphatók rövid határidővel.

Kiadó

 

 

 

 

Borhidi Attila: Gaia zöld ruhája, 2002

Lovelock, J. E.: Gaia, 1987

* * *

Benesch, Horst: Kopogtass az egészségedért!, 2007

Cotterel, Arthur: Mítoszok és legendák képes enciklopédiája, 1994.

Hahn István: Istenek és népek, 1968.

Hellinger, Bert: Felismerni, ami van, 2002

Jongeward, Dorothy; James, Muriel: Born to Win, 1978

Melvil Brooks: A gyógyító zene, 1999

Szimonidesz Lajos: A világ vallásai, 1988.

Tokarev, Sz. A. (szerk): Mitológiai enciklopédia, 1988.

Trencsényi-Waldapfel Imre: Mitológia, 1974.

 

 

 

Az olvasás

A könyvek

Mutasd meg könyvtáradat...

A közkönyvtárak

A szakkönyvtárak

Az iskola-könyvtárak

Könyvesboltok

Könyvszigetek

Könyvesfalu

         

 

 

A 20 éves VÁLTOZÓ VILÁG könyvsorozatban eddig 77 magyar és 8 idegen nyelvű kötet jelent meg.

A könyv világában ez hosszú időszak, hosszú címlista, figyelemre méltó, szép eredmény! Igen, a könyv világában ez szép eredmény, de jellemző hátránya a hasonló sorozatoknak, hogy régebbi kötetei egyre nehezebben beszerezhetők...

A VÁLTOZÓ VILÁG esetében ettől többé ne tartsunk, mert a sorozat minden kötete kapható, vagy rövid határidővel megrendelhető, most már nem csak könyv alakban, hanem elektronikusan is!

Könyvrendelés

Olvasó világ

Az olvasás

A könyvek

Mutasd meg könyvtáradat...

Közkönyvtárak

Iskolakönyvtárak

Könyvesboltok

Szabad könyvpolc

Könyvszigetek

Könyvesfalu

Egyedülálló:

egyedi, személyre szabott változat!

A sorozat kötetei igényelhetők egyedi, személyre szabott változatban. Erre számtalan megoldás lehetséges. Az egyik legegyszerűbb - szinte költségmentes - megoldás az, amikor az igénylő biztosítja a belső (B2) borító anyagát.

A személyre szabás csodás módon növeli a kötet érzelmi hatását és értékét, rendhagyó és időtálló ajándékká is teszi.

Érdemes tájékozódni!

 

 

 

 

Tanítások és technikák – Egy jobb világért

Ájurvéda

Bowen technika

Böjt

Coaching

Családfelállítás

Csi-kung golyók

 

EFT

EMDR

Fókuszálás

Gaia

Gestalt

Iskolai masszázs

 

Kineziológia

Krav Maga

Masszázs

Meditáció

Neurálterápia

Nudizmus

 

Relaxáció

Tűzön járás

Zeneterápia

 

Az Életútmutató

Emberhit

Változó Világ Mozgalom

A Mester beszélgetései

Az ember vándor

Az Élet projekt

1001 tanács

Az Életiskola

A tíz alapigazság

 2    3   4   5   6   7   8   9   10

Az alapok

Jobb világ

Rossz világ

Nyitott ajtók

A munkához való jog

A büntetőjog humanizálása

Erőszakmentes világért

 

A magamra találásról

A világról

A szerelemről

 

 

X

Hirdetés X

 

Változó Világ Közösségi Tér

Első lépés: regisztrálj!

Második lépés:

foglald el saját birtokodat!

Harmadik lépés:

ismerd meg birtokodat!

 

X

Hirdetés X

 

    

 

 

 

  

 

 

CHANGING WORLD | LE MONDE CHANGEANT | СВЕТЪТ В ПРОМЯНА

Flag Counter

2010. június 20-én telepítve.

  

Kezdő oldal

Olvasószolgálat

Médiaajánlat

Impresszum

Parvis

Teszteld internetkapcsolatod sebességét!

 

 

VÁLTOZÓ VILÁG

1995 óta

EMBERHIT

2001 óta

ÚTMUTATÓ

1991 óta

VVM

1992 óta

MOST, VALAMIKOR

Az idők kezdete óta

APEVA

Az idők kezdete óta

 

© Változó Világ, 2024